DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Güngör Aslan Anadolu Lisesi

Mrt

21-22 Kasım tarihlerinde okulumuzda ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğine katılım oldukça yoğundu. TÜBİTAK tarafından desteklenen 19 projemiz. Biyoloji öğretmenimiz Dr. Yasemin AŞKIN koordinatörlüğünde 89 öğrencimiz ve 32 öğretmenimizin özverili çalışmalarıyla sergilendi. Birbirinden farklı bir çok alanda sergilenen projelerimizde Cumhuriyetimizin 100.yılı ana temalı olmak üzere yapay zeka, robotik ve kodlama, sürdürülebilir çevre, geri dönüşüm ve stem etkinlikleri ön plandaydı. Yabancı dil ve Edebiyat branşlarında yapılan eğlenceli oyunlar fuara katılan misafirlerin ilgi odağı oldu.

Mrt

Danışmanlığını okulumuz Biyoloji öğretmeni Dr.Yasemin Aşkın'ın yaptığı "Together for nature" isimli eTwinning projemiz ulusal ve Avrupa kalite etiketiyle ödüllendirilmistir. Projede görev alan öğrencilerimize ve danışman öğretmenimize  sertifikaları okul müdürümüz Ahmet Sarıkaya tarafından verilmiştir.

Mrt

"Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinde "Sürdürülebilirlik" temali proje etkinliklerini başarı ile tamamlayan danışman öğretmenimiz Dr.Yasemin Aşkın'a ve öğrencilerimize katılım belgelerini okul müdürümüz Ahmet Sarıkaya takdim etmiştir.

Mrt

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinin son gününde Agrupamento Escolas de Vila Vicosa Lisesi Erasmus koordinatörü rehberliğinde UNESCO koruması altında olan Evora bölgesi ziyaret edilmiştir. Portekiz'in en eski üniversitelerinden biri olan Evora üniversitesi, kuruluşu Romalilara dayanan şehirde Roma tapinaklari, Kemik müzesi, Igreja de Sao Fransisco kilisesi görülmüştür.

Mrt

"Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinin dördüncü gününde ev sahibi Agrupamento Escolas de Vila Vicosa Lisesinde  Sürdürülebilirlik temali televizyon çekimleri yapıldı. İspanyol, Portekiz ve Türk öğrencilerden oluşan karma takımlar biyocesitlilik, yenilenebilir enerji kaynakları, su kıtlığı, küresel iklim krizi hakkında konuştular. Öğretici bir etkinlik olmanın yanı sıra kamera çekimleri heyecan vericiydi.

Mrt

"Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinde üçüncü gün ev sahibi Agrupamento Escolas de Vila Vicosa Lisesi Biyoloji öğretmeni rehberliğinde Avrupa'nin en büyük yapay gölü olan Alqueva Barajına gidildi. Sürdürülebilirlik temali Erasmus projesi kapsamında İspanyali,Portekizli ve Türk öğrenciler su krizini azaltmak ve su ayak izini küçültmek icin alinabilecek önlemler üzerinde konuştular. Baraj üzerine yapılan büyük güneş panelleri ile aynı zamanda bölgenin enerjisi sağlanmaktadır. Ardindan biyocesitliligin zengin oldugu Monsaraz beldesi ziyaret edilerek tarihi hakkında bilgi edinilmiş.

Mrt

"Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinde ikinci gün ev sahibi Agrupamento Escolas de Vila Vicosa Lisesinde Sürdürülebilirlik temali Erasmus projesi kapsamında İspanyali,Portekizli ve Türk öğrencilerden oluşan karma takımlar Biyocesitlilik, su kıtlığı, küresel iklim krizi ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Afis ve posterlerini tasarladılar.

Mrt

"Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Okul Eğitimi Akreditasyonu 2023-1-TR01-KA121-SCH-000162364 konsorsiyum üyesi olarak katıldığımız öğrenci grup hareketliliğinde ilk gün ev sahibi Agrupamento Escolas de Vila Vicosa okulunu, Erasmus ekibini ve  İspanyol ekibi tanıyarak başladı. Portekiz, Ispanya ve Türkiye'den biraraya gelen öğrenciler karma takım oluşturarak birbirlerini tanıma fırsatı elde ettiler. Sonrasında Vila Viçosa bölgesine ait Ducal Sarayı, Vila Vicosa  kalesi, Igreja dos Agostinhos  kilisesi ziyaret edildi.

Mrt

XIX.Uluslararasi Bilim Temelleri Bilgi yarışması (URFODU) 1.etabına katılan öğrencilerimize sertifikaları okul müdürümüz Ahmet Sarıkaya tarafindan verilmiştir.Finale kalan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine kanguru fen sınavı uygulanmış ve sınav sonrası katılım belgeleri verilmiştir.

Gluten Free School  eTwinning projesi

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Dr. Yasemin AŞKIN'ın danışmanlığını yaptığı "Gluten Free School" eTwinning projesi kapsamında 15.03.2024 tarihinde Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Hüdanur Gülten tarafından Çölyak Farkındalığı eğitimi verilmiştir.

Mrt

Okulumuz Matematik öğretmeni Fidan Demirbilek ve Biyoloji öğretmeni Yasemin Aşkın danışmanlığında Cumhuriyetimizin 100.yılında Yapay zeka ve kodlama ve "It is in to be green 3" eTwinning projelerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde okulumuz mükemmelliyet belgesi almaya hak kazanmıştır.

“Frendship    is   Beautiful” etwinnig Projemiz